Nieuws

De Onmisbare vader in de actualiteit

vkc-kopbeeld-vader-kind-hand1

Vaderschap in de media:
Interview Volkskrant d.d. 27 september 2016 met prof. dr. Renske Keizer, hoogleraar Vaderschap aan de UvA
‘De vader als über moeder’, artikel van 21 september 2016 in de Groene Amsterdammer door Margreet Fogteloo


Vaders & Zonen is van start gegaan. De eerste twee try-outs zijn gespeeld voor een publiek dat met ingehouden adem luisterde en met luid applaus de spelers beloonde.

Vaders & Zonen werd geschreven door Gerardjan Rijnders (tevens regie) en Thijs Prein, geïnspireerd door een briefwisseling met schrijvers als Arnon Grunberg, Arthur Japin, Tommy Wieringa, Thomas Verbogt, Ramsey Nasr, Spinvis, Nhung Dam en Marius Prein.

Het is 2051. Nederland staat onder water en wordt geregeerd door het kalifaat. Ouwe (Bram van der Vlugt) viert zijn tachtigste verjaardag. Ooit was hij acteur, maar toneelspelen is verboden. Zoon Abel (Thijs Prein) en zoon Karel (Merijn de Jong) hebben beiden een geschenk voor hun vader. Wie van de broers houdt het meest van Ouwe? En wiens cadeau valt het best in de smaak? En komen de vader en de twee zonen uiteindelijk nader tot elkaar?

Zaterdag 29 oktober gaat Vaders & Zonen in première in de Leidse Schouwburg. Direct daarop volgend is op dinsdag 1 november het DeLaMar Theater aan de beurt. Daarna toert de voorstelling tot en met 2 april door Nederland.

vaders-en-zonen


Meer vaderschap in het nieuws:

Column: geschreven door Marianne Bielderman: “De ideale vader” is te vinden op de website “vadersaanwezig”:   http://vadersaanwezig.nl/de-ideale-vader/ , waarin zij een korte omschrijving van Pesso therapie geeft en een inleiding op het symposium.


Op  7 oktober jl vond het het Nationaal Vaderschapssymposium plaats in Amsterdam. Het thema van deze dag was: “Van vaders naar vaderschap. Waarom betrokken vaderschap van belang is voor kinderen.” Zie voor verdere info: http://vaderkenniscentrum.nl/vaderschapssymposium/ of bekijk de flyer.

Dit symposium sluit aan bij het Pesso symposium op 25 november 2016: “De onmisbare vader.”