Nieuws

Bijscholing “THE POSSIBILITY SPHERE” 17 november 2018 Amsterdam

Klik hier om een wijziging voor deze groep door te geven

Deze bijscholing is uitsluitend voor leden van de Vereniging voor Pesso-Psychotherapie.

Onontbeerlijk bestanddeel van het therapeutisch proces in PBSP

Willy van de Haver verwoordde het zo mooi:…….”Een therapeutisch veranderingsproces wordt niet gedragen door technieken. Het doen en laten in therapie ……………….., wordt vooral bepaald door het mensbeeld en de levensvisie, die de grondslag vormt van een psychotherapeutische school en niet door de beschikbare of uitgedokterde technieken”

en: “Het heelal is één groot evoluerend geheel dat eindeloos in beweging is, waarbij constant dingen verdwijnen en constant nieuwe dingen “geboren” worden. ……. (Tijdschrift voor Pessotherapie, 2006, nummer 1, p. 79, 80)

In de terugkerende discussie over “old school” en “new school”, blijkt er nog onzekerheid en controverse te bestaan over de verschillende technieken, die Pessotherapeuten inmiddels tot hun beschikking hebben. Op welke manier kunnen we creatief gebruik van maken van alle mogelijkheden, bij de timing van de antidote, bij het vinden van de juiste pasvorm, bij het ondersteunen van de transfer naar het dagelijks leven, vertrouwend op de kennis en de mogelijkheden van onze cliënten en werkend binnen een sfeer van mogelijkheden.
En: wat is dat ook al weer: de “bank of hope” en hoe kun je daar als therapeut vruchtbaar gebruik van maken?
En: sluiten we nog voldoende aan bij het lichaam? Binnen de possiblility sphere vinden we het antwoord in en bij de cliënt.

Tijdens deze bijscholingsdag is er ruimte voor eigen vragen en thema’s en kunnen praktijksituaties ingebracht en met elkaar uitgespeeld worden. De drie trainers zullen deze dag samen begeleiden.

Datum en tijd
Zaterdag 17 november 2018
Inloop 9.30 uur, aanvang 10.00 einde 17.00 uur.

Plaats
Leidseplein 5 (gebouw RINO) Amsterdam
Lokaal: 5.7

Aanmelding en kosten
Inschrijving: graag z.s.m. i.v.m. catering. Deze is definitief na betaling.
Aanmelden via mail op info@pessotherapie.nl.
Kosten: € 50,- (incl. koffie/thee, lunch en na afloop borrel in café Stadsschouwburg) overmaken naar rekening: NL 04 RABO 0130 0552 55 o.v.v. “Pesso bijscholing 17 november 2018”