Nieuws

Algemene Ledenvergadering 24 maart 2018

ALV-2018-600x264

Op zaterdag 24 maart is de jaarlijkse ledenvergadering gepland. Wij nodigen onze leden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Datum:  zaterdag 24 maart 2016
Locatie: Rino, Leidseplein 5 te Amsterdam

Programma:

  • 09.30 uur   inloop met koffie en thee
  • 10.00 uur   start vergadering
  • 12.30 uur   lunch Stadsschouwburg
  • 14.00 – 15.30 uur  TRE workshop door Fijke van Vliet
  • 15.45 – 17.00 uur  Uitwisseling over het lichaam in en van  de Pessotherapie
  • 17.00 uur  afsluiting met een hapje en een drankje

Aanmelden voor de ALV

TRE workshop door Fijke van Vliet
De TRE methode bestaat uit een serie oefeningen waarbij je opzettelijk trillingen en ontlading (tremor) opwekt op een gecontroleerde en veilige manier. De oefeningen kunnen helpen spierspanningen loslaten en het zenuwstelsel te reguleren. Op deze wijze kun je zowel chronische stress als de stress van de dag  loslaten. Tevens kunnen de tremoren doorwerken op spanningen/blokkades van het lichaam verbonden met trauma. De oefeningen werken o.a. met de psoas spier, het centrum van je lijf, de spier die het eerst aanspant bij angst en stress. Het mooie van deze oefeningen is dat mensen ze snel zelfstandig thuis kunnen toepassen, waardoor hun eigen autonomie versterkt kan worden.
Er zijn 6 voorbereidende oefeningen als opwarming van het lichaam en om de spieren moe te maken. Dit wordt gevolgd door een staande en liggende positie om het aangeboren tremor mechanisme te stimuleren.
In deze workshop zal ik eerst meer achtergrond informatie geven en theorie en daarna kunnen jullie het zelf ervaren.

Uitwisseling over het lichaam in en van  de Pessotherapie 
Na de TRE workshop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop wij Pesso therapeuten lichaamsgericht werken. We maken ons de nieuwste ontwikkelingen eigen, zoals het werken met placeholders, principles en movies. We verfijnen de manier waarop we met imaginatie werken, via de minds eye en  de minds body.  Hoe houden we daarbij ook aandacht voor het lichamelijke, welke lichaamsgerichte interventies hebben we in ons beheer? De contactcirkel…. De self/self….het versterken van gevoelde spanning… het vormgeven van begrenzing…. et cetera. Het lijkt ons leuk en zinvol dit weer eens op een rijtje te zetten en met elkaar uit te wisselen.